mai 15

Sjokoladefondant

Lys deig:

  • 2 egg
  • 30 g sukker
  • 90 g smør
  • 100 g Freia Hvit Dronning sjokolade
  • 40 g hvetemel

Mørk deig:

  • 4 egg
  • 60 g sukker
  • 200 g Freia Dronning sjokolade
  • 180 g smør
  • 80 g hvetemel

Lag den lyse og mørke deigen hver for seg. Den lyse deigen er halvparten av den mørke. Start med den lyse.

Visp lett sammen egg og sukker. Smelt smør og sjokolade, avkjøl litt og rør det i eggene sammen med mel. Kle en brødform eller lignende med bakepapir og fyll i røren så høyden blir ca. 1 1⁄2 cm. Sett formen i fryseren i ca. 1 time.

Lag den mørke deigen på samme måte som beskrevet over, men fyll røren halvt opp i 8-10 stive muffinsformer (helst engangsformer av aluminium). Formene må smøres godt. Legg i en terning av den hvite fryste deigen (en toppet teskje) og fyll over med den mørke deigen. Sett formene i fryseren i minimum 2 timer.

Kakene stekes fra frossen tilstand midt i ovnen ved 200°C i ca. 12-15 minutter. Ta dem ut, la dem stå i ca. 10 minutter. Klipp eller riv av formene. Server varme sjokoladefondant gjerne med bærsaus. Det er store forskjeller mellom ulike stekeovner og det kan være vanskelig å beregne steketiden. Stek gjerne en prøvekake for å teste ut steketiden. Fondantene skal være faste utenpå og flytende inni, men det er bedre at kakene er litt for mye stekt enn at de er for lite stekt.

Skriv et svar