mai 14

Watskeburt

Dette er sannsynligvis den morsomste videoen jeg vet om som finnes på YouTube. Nå har jeg ikke sett over alle som finnes der, så det er mulig at det er andre som er morsommere, men til det motsatte er bevist så blir det denne.

Sangen er originalt  fra en nederlandsk rapgruppe. Som noen kanskje vet, kan nederlandsk og norsk høres ganske likt ut i mange tilfeller. Jeg er en av dem som synes nederlandsk er utrolig kult å høre på, men det er jo fryktelig vanskelig å forstå, da.

De som har laget videoen har da tatt utgangspunkt i nettopp det fenomenet at de to språkene høres ganske like ut. Når det er sagt, så betyr ordene gjerne ikke det samme.. Som man da får se her. Jeg tviler på at sangen egentlig handler om å vaske bur. Eller, jeg vet at den ikke gjør det. Jeg var på besøk hos en venn i Nederland for et par år siden, og da viste jeg ham denne og spurte hva det betydde. «Watskeburt» er sleng for «What’s up», altså «Hva skjer», og blir brukt i en del byer i Nederland. (Hvis jeg her har tatt helt feil, og du vil rette på meg, vær så god!)

Uansett, nok prat. Her er videoen:

Hvis den ikke virker, kan du enten si fra til meg, eller bare gå inn her. Merk at man må logge inn eller registrere seg for å få sett videoen, da det «kan være støtende materiale».

Enjoy!
Si gjerne hva du synes!

1 Kommentar

  1. Robert sier:

    HAHA, ja denne er genial!

Skriv et svar