mai 14

Harry Potter

Jeg må bare skrive et innlegg om den serien. Men jeg aner ikke hvor jeg skal begynne. Er usikker på når første boka kom ut i Norge, men siden den gang har jeg vært solgt! Det finnes ingenting som kan sammenlignes, i mine øyne.

Selve historien, karakterene, detaljene, området! Jeg har aldri hatt mer lyst til å være heks enn jeg hadde da jeg leste boka. Jeg har selvfølgelig lest alle bøkene. Har ventet i spenning og forhåndsbestilt med en gang jeg visste at de kom ut. Den sjuende og siste boka måtte jeg bare lese på engelsk først, for jeg kunne ikke vente til den kom på norsk. Må innrømme at den nok bare ble skumlest første gangen, bare for å se hvem som døde og hva som skjedde.

Etter at vi flytta inn i leiligheten vår for litt over ett år siden, har jeg lest hele serien minst fem ganger. Jeg begynner på den første, leser dem i rekkefølge, og når jeg er ferdig med den siste, begynner jeg på nytt igjen. Denne gangen gjorde jeg det litt annerledes, og lånte alle på engelsk på biblioteket. Det er jo noe eget å lese bøker på originalspråket, da.

Joanne Kathleen Rowling, du er min heltinne. Hver gang blir jeg like forbauset og imponert over at det er mulig å komme på en historie som dette. Hun fengsler meg fra side en, og holder på oppmerksomheten min helt til slutten. Jeg sitter alltid igjen med en følelse av at jeg bare lese videre, selv i den siste boka. For de som har lest den, må jeg si at det aller siste kapittelet skuffa meg litt første gangen. Nå som jeg har lest den mange ganger, synes jeg det er veldig bra at hun har tatt det med. For de som ikke har lest den, lar jeg være å nevne noe om det, for ikke å ødelegge hvis man har tenkt til å lese den. Eventuelt se filmen(e).

For filmene kan jo ikke måle seg med bøkene. Jada, de er spennende og alt det der, men for ei som meg, som kan omtrent alle detaljer i bøkene utenat, blir det dessverre en skuffelse å se. Det er så mye som er utelatt, som jeg føler er viktig! Jeg skjønner jo at man ikke kan ta med absolutt hele boka i en film, da ville den jo vart i dagevis. Og de varer jo lenge allerede. Men da jeg så den første filmen, tror jeg skuffelsen var ganske dårlig skjult. Verken Harry, Ronny eller Hermine lignet på karakterene som jeg hadde skapt i hodet mitt. Nå som jeg har sett alle filmene som har kommet, blir det til at jeg ser for meg karakterene fra filmene istedet. Jeg har faktisk glemt hvordan de originale personene så ut i mitt hode.

En positiv ting med filmene, er jo at man får se gorgeous Tom Felton som Draco Malfang. Han er jo bare så skjønn!


Hvem kan krangle på det, liksom.

Jeg må ærlig innrømme at jeg kommer til å lese Harry Potter til den dagen jeg dør. Om et par år kan jeg kanskje lese dem høyt for sønnen min, men fram til da gleder jeg meg over å lese dem i fred og ro, mens samboeren spiller skytespill på sin PS3. Jeg tror ikke det kommer til å komme noen bøker som kan slå Harry Potter i mine øyne.

Er du ikke enig?

Skriv et svar